APA-standard eksempel: Intranet

Når du, eksempelvis efter et internship, bruger kilder fra en virksomhed, såsom interne memoer, data, retningslinjer eller udskrifter, har APA-standarden specifikke retningslinjer..

Det kan for eksempel muligvis være at nogle af din opgaves læsere har adgang til den interne data mens andre ikke har. Når du for eksempel har skrevet din opgave ud fra et internship vil din overordnede have adgang til dataen mens din professor ved universitetet ikke har.

Når ikke alle læsere har adgang til kilden

Du kan håndtere kilden som en normal internetkilde. Det betyder at du kan angive den korte version i din tekst og den fulde version i din litteraturliste. Ved siden af dette tilføjer du en fodnote, som forklarer læseren at kilden er fra et intranet og muligvis ikke er tilgængelig for alle.

 Interne dokumenter (når læseren har adgang)
APA-format NavnOrganisation. (År, dag. måned). Navn på dokumentet [TypeDokument]. Lokaliseret på http://Webside
I litteraturlisten Apple. (2016, 18. september). Retningslinjer for medarbejdere [Retningslinjer]. Lokaliseret på intranet.apple.dk/nyhedsopdatering/retningslinjer.pdf
I teksten
  • Interne dokumenter viser at … (Apple, 2016)1.
  • Interne dokumenter fra Apple (2014)1 viser at … .
Åben eksemplet i APA-Generatoren
Eksempel – fodnote ved en intranetkilde

 Internal documents (and the reader has access to these documents)
APA-format NameOrganisation. (Year, Month day). NameDocument [TypeDocument]. Retrieved from http://Website
I litteraturlisten Apple. (2016, September 18). Guidelines employees [Guidelines]. Retrieved from intranet.apple.com/newsupdate/guideline.pdf
I teksten
  • Internal documents show that … (Apple, 2014)1.
  • Internal documents from Apple (2014)1 show that … .
Åben eksemplet i APA-Generatoren
Example – Footnote with an intranet source

Intranet source APA footnote

Hvis der ikke findes et tilgængeligt link til kilden anbefaler vi at du bruger APA-standardens regler for personlig kommunikation. Det betyder at du ikke behøver angive kilden i din litteraturliste.

Vigtige interne dokumenter

Hvis dokumentet spiller en vigtig rolle i din opgave kan du også tilføje det som et bilag (men husk først at spørge virksomheden om det er i orden). I stedet for at angive kilderne efter APA-standarden kan du henvise til bilaget.

Cite this Scribbr article

If you want to cite this source, you can copy and paste the citation or click the “Cite this Scribbr article” button to automatically add the citation to our free Citation Generator.

Eriksen, T. (30. november 2016). APA-standard eksempel: Intranet. Scribbr. Retrieved 22. maj 2024, from https://www.scribbr.dk/uncategorized-da/apa-standard-eksempel-intranet/

Er denne artikel nyttig?
Thor Eriksen

Thor har ansvar for Scribbrs danske marked. Med mange års studieerfaring har Thor udførlig indsigt i akademiske krav, og ønsker at hjælpe studerende ved at skrive brugbare artikler.

Kommenter nu

Please click the checkbox on the left to verify that you are a not a bot.