Forsiden i din afhandling

Forsiden af dit bachelorprojekt eller speciale er ofte det første dine vejledere og andre læsere ser. Retningslinjerne for forsiden varierer for hver uddannelsesinstitution, men typisk skal du angive titlen, dit navn og din(e) vejleder(e)s navn(e) samt tilknytning til institut. Det er desuden en god ide at opgradere afhandlingens æstetik med et billede eller en illustration.

Sådan laver du en forside i Word

Du kan meget nemt lave en forside til dit bachelorprojekt og speciale i Word. Det kan du eksempelvis gøre ved at bruge en af de skabeloner Word tilbyder. Det er parktisk, for så behøver du ikke bruge en masse tid på forsidens layout. Du kan indsætte en forside ved at gå til ‘Indsæt’ tab’en i værktøjslinjen og klikke på ‘Forside”.

Titelside-skabeloner-i-Word

Forside skabeloner i Word

Titelside-eksempel-1

Forside eksempel 1

Titelside-eksempel-2

Forside eksempel 2

Illustration eller billede på din forside

En god illustration gør din afhandling mere levende. Til dette kan du benytte gratis ‘stock billeder’, billeder med et professionelt udtryk i høj opløsning. Du kan downloade gratis stock billeder i høj kvalitet på disse hjemmeside:

Det kan ofte være svært at finde et passende billede hvis det emne du skriver om er meget specifikt eller abstrakt. I så fald kan du tilføje en ordsky til din forside. Du kan lave en gratis ordsky på WordClouds.

Tjekliste til din forside

Informationsside

Du har måske oplevet før at for meget information på din forside går ud over designet. Derfor kan du vælge at tilføje en informationsside. Her kan du angive mere omfattende information om dit bachelorprojekt eller speciale.

Det kan eksempelvis være passende hvis du har skrevet dit bachelorprojekt eller speciale i samarbejde med en organisation og skal angive kontaktinformation på denne.

Vær derfor opmærksom på at elementerne i ovenstående tjekliste med fordel kan flyttes til informationssiden. Vær også opmærksom på at nogle uddannelsesinstitutioner kræver en informationsside.

Cite this Scribbr article

If you want to cite this source, you can copy and paste the citation or click the “Cite this Scribbr article” button to automatically add the citation to our free Citation Generator.

Eriksen, T. (18. januar 2017). Forsiden i din afhandling. Scribbr. Retrieved 10. juli 2024, from https://www.scribbr.dk/struktur-i-din-afhandling/forsiden-i-din-afhandling/

Er denne artikel nyttig?
Thor Eriksen

Thor har ansvar for Scribbrs danske marked. Med mange års studieerfaring har Thor udførlig indsigt i akademiske krav, og ønsker at hjælpe studerende ved at skrive brugbare artikler.