Hoe schrijf je het perfecte Voorwoord voor je Scriptie? (Voorbeeld)

I forordet informerer du din læser om den erfaring du har gjort dig med udarbejdelsen af dit bachelorprojekt eller speciale. Du kan også bruge forordet til at hjælpe læseren godt på vej, og til at takke dem der har hjulpet dig med din afhandling.

Forordet skal skrives efter du har færdiggjort dit bachelorprojekt eller speciale. Forordet har en personlig karakter og er typisk skrevet i første person (‘Jeg’ eller ‘vi’).

Forordets dele

De følgende elementer kan inkluderes i dit forord:

  • Kort om din personlige baggrund
  • Dine personlige erfaringer eller omstændigheder som motiverede dig til at skrive dit bachelorprojekt eller speciale
  • Den målgruppe din afhandling retter sig mod
  • Arbejdsdelingen (når afhandlingen er udarbejdet af mere end en person)
  • Anerkendelser af personer og institutioner som har hjulpet dig med at skrive og forbedre dit bachelorprojekt eller speciale

Forordet afsluttes med dit navn, sted og dato.

Forskel på forord og anerkendelsesafsnit

Anerkendelser er tit en del af forordet. Du takker dem der har hjulpet og støttet dig gennem udarbejdelsen af din afhandling. Skriv et separat anerkendelsesafsnit hvis du har brug for ekstra plads til anerkendelser.

Det er praktisk hvis du eksempelvis skriver en doktorafhandling fordi en sådan tager lang tid at skrive, og der er ofte mange forskellige mennesker involveret i processen.

Vi vil som udgangspunkt anbefale dig kun at skrive et forord til din afhandling i stedet for både forord og anerkendelsesafsnit.

Tjekliste til forordet

Få et mere komplet overblik over strukturkrav

Eksempel på forord

For at du kan få et mere indgående indtryk af hvordan et forord i dit bachelorprojekt eller speciale kan se ud, har vi lavet et eksempel på et forord som inkluderer alle elementerne i ovenstående tjekliste.

Cite this Scribbr article

If you want to cite this source, you can copy and paste the citation or click the “Cite this Scribbr article” button to automatically add the citation to our free Citation Generator.

Eriksen, T. (6. januar 2017). Hoe schrijf je het perfecte Voorwoord voor je Scriptie? (Voorbeeld). Scribbr. Retrieved 18. juni 2024, from https://www.scribbr.dk/struktur-i-din-afhandling/forordet-din-afhandling/

Er denne artikel nyttig?
Thor Eriksen

Thor har ansvar for Scribbrs danske marked. Med mange års studieerfaring har Thor udførlig indsigt i akademiske krav, og ønsker at hjælpe studerende ved at skrive brugbare artikler.