Hvad skal man gøre med et citat, som plagiatkontrollen har markeret?

Hvis du har skrevet et citat i din opgave, kan det nogle gange blive markeret som en lighed af Scribbrs Plagiatkontrol, fordi citatet også findes i en anden kilde.

Et citat, der bliver fundet, konstituerer ikke plagiat. Det er dog vigtigt, at du henviser korrekt til dette citat. Nedenfor kan du finde en kort beskrivelse af reglerne for at skrive citater ifølge APA-stilen.

Citater på mindre end 40 ord

Hvis du citerer et stykke tekst på mindre end 40 ord, kan du bruge dobbelte citationstegn direkte før og efter citatet. Ved siden af citatet skriver du forfatterens navn, årstal og sidetal.

Eksempel: Citat på mindre end 40 ord
Definitionen af fodbold er ifølge Van Persie (2014), “at løbe frem og tilbage med hinanden, og den, der scorer mest, vinder” (s. 15).
En kendt fodboldspiller sagde altid, “at spille fodbold med hinanden på en smuk søndag eftermiddag er det bedste, der findes” (Sneijder, 2013, ss. 2-3).

Citater på 40 ord eller mere

Hvis citatet indeholder 40 ord eller mere, bør du placere det i en separat blok, som begynder på en ny linje og er rykket ind hele vejen ned.

Eksempel: Citat på mere end 40 ord

Scribbrs 2-årsjubilæum blev omtalt i vid udstrækning i pressen:

Scribbr er nu to år gammelt og dette bliver fejret med en ny version af APA Generatoren. Nu hvor flere og flere tilfredse studerende bruger APA Generatoren, er det på tide med en ny version, mener grundlæggerne. APA Generatoren er meget populær, da APA-stilen har mange undtagelser, der gør det svært for mange studerende at blive hjemmevant med den. Derudover sparer APA Generatoren mange studerende en masse tid. (Schlagers, 2014, s. 3)