1

Eksempel på et forbedret dokument

Din korrekturlæser retter sproglige fejl direkte i teksten via Registrer Ændringer og giver forslag til ændringer i kommentarerne.

Kig på eksempel nedenfor og download hele filen her.

We currently offer English proofreading only.

I forbindelse med Østrig-sagen kommenterede Lov- og pParlamentssekretariatet at i situationer hvor der ikke er tid til at indkalde Det Udenrigspolitiske Nævn, kanskal regeringen i videst muligt omfang orientere de politiske partiledere telefonisk., men det Det afgørende er, at der er parlamentarisk opbakning, og at det vil bliveer politisk accepteretenighed om at der foreligger en situationen hvor regeringen ikke kan nå at indkaldet Det Udenrigspolitiske Nævn i tide.[1]

I dette tilfælde vil jegJeg mener dog ikke mene,at det argument kan anvendes som en legitimt grundargument at statsministeren har kommunikeret med partilederne helleresnarere end nævnet. Orientering af Ppartilederne kan ikke erstatte rådføring med nævnet, og udover detderudover kunne statsministeren havde kunnehave ventet med at indkalde til pressemøde. På den måde kunne rådføring med Det Udenrigspolitiske Nævn ske, eller kunne statsministeren nå at indkaldet Det Udenrigspolitiske Nævn nævnettil rådføring inden pressemødet. Det er svært at afgrænsevurdere hvilket tilfælde der vil være tale om, for at kunne påberåbe sig en faktisk hindring, som er der ville være påtrængendetidsmæssigt presset, at det ikke ervar muligt at indkalde Det Udenrigspolitiske Nævn, især når da dette kan kan samles med 1en times varsel.

Lovsekretariatet konkluderer at der er tale om en større udenrigspolitisk beslutning, men vurderer også at regeringen ikke har tilsidesat sin rådføringspligt i sagen om at øge bidraget til bekæmpelsen af ISIL. Dette begrundes med at selvom trodsat rådføringen skal ske forud for beslutningen, er der ikke et præcist, kortfattet kriterium for hvilket tidspunkthvornår sagerne skal behandles i Det Udenrigspolitiske Nævn.[2] Udover dette påpeger lovsekretariatet også at ingen foreliggende situation kan sammenlignes med afholdelsen af pressemødet og.. iI tillæg til dette har regeringen ikke meddelt sin beslutning til andre stater. Det kan dog diskuteres om dette er heltholdbart. Til Ttrods for at regeringen ikke har anvendt de traditionelle kommunikationskanaler, vil en offentlig udtalelse på et pressemøde om hvilkederes intentionerde har stadig kunne defineresfortolkes som en meddelelse til andre stater. Denne information vil meget nemt kunne komme frem til andre stater i nutidens samfund.

Det afgørende er dog hvorvidt afholdelse af pressemødet bringer regeringen i en situation, hvor modsatrettede beslutninger vil medføre et sådan prestigetab, at rådføring med Det Udenrigspolitiske Nævn ville være meningsløst. FordiIdet statsministeren formulerer sig således, at det understregers, at det er Rregeringen der mener (min fremhævelse)noget, og ikke regeringen der har besluttet (min fremhævelse)noget, foreligger der ikke brud på rådføringspligten, jf. Grl. § 19, stk. 3.

[1] Beretning om Østrig-sagen, Bilag 3 – Notat om Østrig-sagen, s. 26

[2] Notat om ISIL-sagen, s. 13, jf. Forfatningskommisionen, Sørensen, s. 123

 • 1

  Korrekturlæsning

  KORREKTUR: Jeg har rettet komma efter ”de nye” regler, dvs. uden startkomma, som anbefales af Dansk Sprognævn. Du kan læse om kommareglerne og lave øvelser her: https://dsn.dk/retskrivning/er-du-god-til-at-saette-komma

 • 2

  Strukturkontrol

  STRUKTUR: Disse to pointer hænger sammen og du bør derfor ikke skifte afsnit. Det skaber et bedre flow som gør detlettere for læseren at følge dine argumenter.

 • 3

  Korrekturlæsning

  KORREKTUR: Denne sætning er unødvendigt kompliceret. Prøv at skrive så koncist og simpelt som muligt. Scribbr har en artikel på engelsk om dette med nogle pointer der godt kan overføres til dansk: https://www.scribbr.com/academic-writing/write-shorter-sentences-clarify-dissertation/

2

Personlig Feedback

Du modtager et personligt forbedringsbrev, designet til at hjælpe dig med at genkende og rette dine mest hyppige fejl.

Vores mål er at hjælpe med at gøre dig til bedre skribent.

Klar til at perfektionere din afhandling?

Hvordan det fungerer Tjenester & Priser

Spørgsmål?

Spørg holdet

Vil du kontakte os direkte? Intet problem, vi er altid til rådighed for dig.

Ofte stillede spørgsmål

Se alt
Hvilke dokumenter læser Scribbr korektur på?

Scribbr er specialiseret i at læse korrektur på studierelaterede dokumenter. Vi checker:

 • Bachelorprojekter og specialer
 • Afsluttende opgaver
 • PhD-afhandlinger
 • Essays
 • Adgangsgivende essay
 • Essay til ansøgning
 • Personlige erklæringer
 • Rapporter
 • Manualer
 • Refleksioner
 • Rapporter fra praktikophold
 • Akademiske opgaver
 • Interviews
 • Oplæg
 • Projektbeskrivelser
 • Prospekter

Udregn prisen

Hvad sker der hvis jeg ikke er tilfreds med resultatet?

Korrekturlæsningen af afhandlinger er udført af mennesker og vi kan også lave fejl. Hvis du ikke er tilfreds med korrekturlæserens arbejde, så udfyld venligst klageformularen. Vi vil kontakte dig indenfor en arbejdsdag og sammen finder vi en passende løsning.

Kan jeg vælge mellem amerikansk engelsk, britisk engelsk og australsk engelsk?

Ja, når du uploader dit dokument, kan du skrive dine præferencer i punkt 4.

Hvis du ikke ved om du vil skrive på amerikansk, australsk eller britisk engelsk, vil korrekturlæseren vælge amerikansk, australsk eller britisk engelsk, baseret på det engelske du p.t. bruger. Hvis korrekturlæseren har nogle spørgsmål om dette, kontakter vi dig.

Kan jeg få læst korrektur på min afhandling i weekender og ferier?

Ja, vores korrekturlæsere arbejder i weekender og ferier.

Da vi har mange korrekturlæsere til rådighed, kan vi checke din afhandling 24 timer i døgnet og 7 dage om ugen. Også i weekender og ferier.

Vælger du en deadline på 72 timer og uploader du din afhandling en torsdag aften? Så har du din afhandling tilbage søndag aften!

Hvilke betalingsmetoder accepterer I?

Vi accepterer følgende betalingsmetoder:

PayPal
Transaktionsgebyr på 3,5%.

Kreditkort (Visa, MasterCard, American Express, Maestro og Diners Club)
Transaktionsgebyr på 2% – 3,9%.

Trustly
Transaktionsgebyr på 1,8%.

Apple Pay
Transaktionsgebyr på 2%.

Hvor lang tid tager det at få læst korrektur på min afhandling?

Du kan vælge mellem tre faste tidsperioder. Korrekturlæseren kan læse korrektur på din afhandling indenfor 24 timer, 72 timer eller 1 uge. Deadlinen er fastsat så snart du har betalt.

Skal du aflevere din afhandling om fire dage? Vælg venligst deadline på enten 72 timer eller 24 timer. Alle perioder du kan få læst korrektur, inkluderer weekender og ferier.

Du vil modtage en notifikation via sms eller email så snart der er læst korrektur på din afhandling.

Se Hvordan det fungerer-siden for mere information.